2014. július 27., vasárnap

dzsungel- együtt :)

 Néhány éve minden nyáron készítünk egy közös képet Lackóval és Levivel. Idén már várták és követelték. Témája a "dzsungel" lett, -ezt is mindig közösen találjuk ki-, s  már 4. éve hogy követjük az általunk teremtett hagyományt. Idén épp Nagymama is nálunk volt az alkotás napján, így Ő is közreműködött, és nehezen ugyan, de még Apát is rávettük a közös alkotásra - egy lepke erejéig- :)

Szeretem amikor a gyerekek beborítják mindenféle vidámsággal az üres felületeket, én ilyenkor lelkesen figyelek és rögzítem az eseményeket:

 
Éva nagyi alkotása középen a nagy ara papagáj:
 
                   
 
 
Mikor kész a kép, mindenki büszkén mutogatja a saját kis lényeit, de a lényeg mégis a közös öröm, és a közös élmény megtestesülése nem csak egy kép a falon. 
 

 

2014. július 5., szombat

jófejek jó fejei




 Afrikai bábjaim fejei, még test nélkül. A fejekre horgoltam hajat, és van már egy- két kiegészítőjük, de készítek még "csont" ékszereket papírmaséból, miközben azon elmélkedem, hogy milyen legyen a ruhájuk.
Alapvetően azért az arc karakterek a meghatározóak, így sejthető a végeredmény, a még izgalmas alkotófolyamatok közepette is. Jófej afro-haverok lesznek, remélem sokak örömére.